Kicsi puccs vagy nagy puccs volt Venezuelában?

Zavaros hírek érkeznek Venezuelából: az ellenzék vezére katonák körében pózolva átállásra szólította fel a hadsereget, miközben a kormány szerint szembeszálltak néhány áruló katonával, akik puccsal próbálkoztak. A Guardian értesülései szerint a titkosszolgálat átállt.
Komócsin Sándor, 2019. április 30. kedd, 14:04
Fotó: Shutterstock

Juan Guaidó venezuelai ellenzéki vezér videoüzenetben fordult az emberekhez, amelyet a légierő egyik bázisán vettek fel - tudósított a BBC. A politikus katonai egyenruhát viselő, azaz megszólalásig katonának látszó személyek körében látható, akikről azt mondta, hogy támogatják a "hatalmat bitorló" Nicolás Maduro elnök eltávolításában. A hadsereg eddig egységesen az államfőt támogatta.

A videón Guaidó mellett áll egy másik ismert ellenzéki politikus, Leopoldo López, akinek házi őrizetben kellene lennie, miután egy 2014-es kormányellenes tiltakozás után letartóztatták azzal a váddal, hogy a hatalom elleni erőszakos fellépésre biztatott másokat. López elárulta, hogy Guaidóhoz hű katonák szabadították ki.

Jorge Rodríguez információs miniszter szerint pusztán annyi történt, hogy a kormány szembekerült egy csoport áruló katonával, akik puccsot terveztek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

MLB2018, 2019.05.01 14:57

Fake news gyártó cnn propaganda gépezete megint lebukott. A tetves libsik képtelenek leszokni a hazudozásról:
Nicolas Maduro kormánya már saját polgáraira fog fegyvert az utcákon... - tálalták hangsúlyozva, hogy a CNN Live a helyszínen van, aztán kiderült, akik a képen vannak fegyvert fogva emberekre, azok egytől-egyig az ellenzék szerződéses zsoldos katonái!
:D
Aztán meg persze rettegnek az "orosz álhírektől", ami tulajdonképpen az új nácizás.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2019.05.01 13:53

Maduro-t bíróság elé kell állítani, és halálra kell ítélni. Tönkretette, csődbe vitte Venezuelát, és földönfutóvá tette a népét, emberek millióit tette tönkre. Nincs kegyelem.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html