Kiderül, hány magyar maradt munka nélkül

A KSH augusztus 30-án adja ki a 2016. május–júliusi foglalkoztatási és munkanélküliségi adatokat. Németországból inflációs, míg az USA-ból fogyasztói bizalmat mérő adatok érkeznek.
Napi.hu, 2016. augusztus 29. hétfő, 19:29
Fotó: Napi.hu

Magyarországon idén április-júniusban a munkanélküliek száma az egy évvel korábbihoz képest 76 ezer fővel 234 ezerre, a munkanélküliségi ráta 1,8 százalékponttal 5,1 százalékra csökkent. A nőket alacsonyabb szintű munkanélküliség jellemezte, esetükben a javulás is nagyobb mértékű volt. Az elemzői várakozások szerint júliusban a munkanélküliség tovább csökkenhetett 5 százalékra.

Az Államadósság Kezelő Központ kedden tartja a 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukcióját, 20 milliárd forint tervezett mennyiségben.

Németországban délután kettőkor jelennek meg az augusztusi harmonizált fogyasztóiár-indexek (HICP). Európa legerősebb gazdaságában július során 0,4 százalékos volt az infláció, az elemzők szerint az árindex 0 százalékra csökkenhet a nyolcadik hónapban.

Az Egyesült Államokban nyilvánosságra hozzák az augusztusi Fogyasztói bizalmi indexet, amely júlisban 97,3 ponton állt. Az elemzők enyhe 0,3 százalékos romlást várnak augusztusra.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK