Kiderül, hány magyarnak nem volt munkája

A KSH holnap teszi közzé a június–augusztusi foglalkoztatottsági és munkanélküliségi adatokat. Az Egyesült Államokban megjelenik a szeptemberi fogyasztói bizalmi index.
Napi.hu, 2016. szeptember 26. hétfő, 19:27
Fotó: Reuters

Idén május-júliusban a foglalkoztatottak létszáma 4 millió 372 ezer fő volt, 148 ezer fővel több, mint egy évvel korábban. A 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 66,9 százalékra emelkedett, a nők foglalkoztatási mutatója valamivel nagyobb mértékben javult.

Május-júliusban a munkanélküliek száma az egy évvel korábbihoz képest 78 ezer fővel 228 ezerre, a munkanélküliségi ráta 1,8 százalékponttal 5,0 százalékra csökkent. A nőket alacsonyabb szintű munkanélküliség jellemezte, esetükben a javulás is nagyobb mértékű volt - jelentette korábban a KSH.

Az Államadósság Kezelő Központ kedden tartja a 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukcióját 25 milliárd forint tervezett mennyiségben.

Délután négy órakor megjelenik az USA-ban a fogyasztói bizalmi index, amely augusztusban 101,1 ponton állt. Az elemzői konszenzus szeptemberre visszaeséssel: 98,8 pontos értékkel számol.

HOZZÁSZÓLÁSOK