Kiderül, hányan veszítették még el állásukat

Csütörtökön itthonról munkaerőpiaci adatok érkeznek, de lesznek állampapír-aukciók is.
NAPI, 2009. augusztus 26. szerda, 14:42

Reggel a KSH közli a május-júliusi foglalkoztatottsági és munkanélküliségi adatokat. A második negyedévében a 15-74 éves foglalkoztatottak száma 3 millió 797 ezer, a munkanélkülieké 402 ezer fő volt, ami 9,6 százalékos munkanélküliségi rátát jelentett. Egy évvel korábban több mint hetvenezerrel több foglalkoztatottról, nyolcvanezerrel kevesebb állástalanról tudott a statisztika, a munkanélküliségi ráta pedig két százalékponttal volt kisebb.

Az Államadósság Kezelő Központ tripla aukciót tart csütörtökön: az háromévesekből 25, az ötévesekből 18, a tízévesekből 12 milliárd forint a meghirdetett mennyiség. Az eredmények délben érkeznek.

Németországból több adat is érkezik: reggel a GfK szeptemberi fogyasztói bizalmi indexe valamint a nap folyamán valamikor az augusztusi előzetes inflációs adatsor. Utóbbi a fogyasztói árszínvonal további éves süllyedését jelezheti.

Az eurózónából a Bloomberg kiskereskedelmi beszerzési menedzserindexe jön, majd délután derül ki, hogy a múlt héten hány amerikai jelentkezett munkanélküli segélyért. Szintén itteni idő szerint fél háromkor érkezik a második negyedéves előzetes amerikai GDP-adat: a Bloomberg által megkérdezett elemzők átlagosan 1,5 százalékos mínuszt várnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK