Kiderül, hogy teljesített a mezőgazdaság

Nem érkezik sok piacbefolyásoló makrogazdasági adat pénteken, viszont kiderül, miként teljesített a magyar mezőgazdaság idén.
Napi.hu, 2016. december 8. csütörtök, 20:05
Fotó: Napi.hu

Pénteken a mezőgazdaság idei éves teljesítményének első becslését közli a KSH. Tavaly a mezőgazdasági ágazat bruttó hozzáadott értéke az előző évi áron 8,0 százalékkal csökkent, folyó áron nem változott; a volumen 3,1 százalékos csökkenését az árak 3,6 százalékos emelkedése kompenzálta. A növénytermesztés kibocsátásának volumene 8,6 százalékkal csökkent, az állattenyésztés termelési volumene 5,6 százalékkal emelkedett 2015-ben.

Kiderül, hogy mennyivel nőttek a fogyasztói árak novemberben Kínában. Októberben 2,1 százalékos volt a növekedés éves bázison, az elemzők most 2,2 százalékot várnak.

Az USA-ból a Michigan egyetem decemberi fogyasztói bizalmi indexe érkezik, amely korábban 93,8 ponton állt, az elemzők pedig 94,1 pontot várnak most.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

POTUS, 2016.12.08 21:35

"8,0 százalékkal csökkent"

Köszönjük meg a szankciózó brüsszeli bohócoknak, meg az általuk bábuként rángatott, velük együttvisító, "chilei alternatív exportpiacokat" meg hasonló eszementségeket skandáló idióta kormányunknak... Mennyivel jobb hogy a tönkretett termelők elmentek mind segélyre...

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Meningitis, 2016.12.08 21:15

Mezőgazdaság? Röhög a vakbelem, a GDP 16% át hozza max, így sikerül 1 %al ráverni a Görögre ahol nincs is föld, csak meg olajbogyó max :))))))))))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html