BUX
41002

Kiderül, hogyan szavaztak a kamatokról

Szerdán a magyar inflációs adat mellett a júliusi kamatdöntés jegyzőkönyvére, illetve amerikai kereskedelmi, költségvetési adatokra lesz érdemes figyelni.

NAPI, 2010. augusztus 10. kedd, 14:25

A KSH szerdán a fogyasztói árak júliusi alakulásáról közöl adatokat; az előző hónapban 5,3 százalék volt a magyarországi infláció.

Az Államadósság Kezelő Központ államkötvény csereaukciót tart, a 2011/B és 2012/C nevű kötvényekből 7-7 milliárd forintos mennyiségben.

A Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa a júliusi kamatdöntő ülésről készült jegyzőkönyvet publikálja délután.

Külföldön késő délelőtt egy sor brit adat lát napvilágot a munkaerőpiacról, és a Bank of England negyedéves inflációs jelentést ismertet.

Az Egyesült Államokban délután a júniusi külkereskedelmi mérleg adatai kerülnek napvilágra; az elemzők 42,3 milliárd dolláros passzívumra számítanak.

Az esti órákban ugyancsak az USA-ból havi költségvetési jelentés érkezik, amely júliusra valamelyest csökkenő, 169 milliárd dolláros deficitet mutathat a Bloomberg elemzői konszenzusa szerint.

A térségben júniusi cseh és lengyel folyó fizetési mérlegről szóló adatot is közzé tesznek, de valószínűleg nagy vihart nem kavarnak majd a számok.