Magyarország bruttó hazai terméke 2016 első negyedévében 0,9 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva. A tavalyi utolsó negyedévéhez képest ugyanakkor 0,8 százalékkal csökkent. a GDP. Hasonló visszaesésre 2012 óta nem volt példa.

A magyar ipari termelés volumene 2016 júniusában 0,3 százalékkal esett vissza. Az elemzői várakozások szerint júliusban már 2,7 százalékos bővülés jöhet. A statisztikai hivatal ugyancsak szeptember 6-án teszi közzé az ipar megrendelés állományára vonatkozó július havi adatokat. Júniusban e téren is visszaesést mértek: az állomány 0,4 százalékkal csökkent.

Az Államadósság Kezelő Központ kedden tartja a 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukcióját, 20 milliárd forint tervezett mennyiségben.

Megjelennek az euróövezet második negyedéves, végleges GDP-adatai is. A gazdasági térségben az első negyedévben 1,6 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék.

Németországban közreadják az ipar megrendelés állományára vonatkozó júliusi adatokat. A német vállalatok megrendelései júniusban 0,4 százalékkal estek vissza.