Kiderül, mennyi adót vasalt be a magyar állam

A Nemzetgazdasági Minisztérium december 21-én adja ki idei utolsó, részletes államháztartási tájékoztatóját. Megjelenik az euróövezet decemberi fogyasztó bizalmi indexe, az Egyesült Államokból pedig havi használt-lakás adatok érkeznek.
Napi.hu, 2016. december 20. kedd, 17:39
Fotó: Napi.hu

Az NGM holnap teszi közzé a "Részletes tájékoztató az államháztartás központi alrendszerének november végi helyzetéről" című kiadványát. 2015 november végén az államháztartás halmozott hiánya 970,7 milliárd forintra teljesült. Az előző év azonos időszakához viszonyítva mintegy 665 milliárd forinttal több adóbevételt könyvelhetett el a költségvetés, a tavalyi utolsó beszámoló alapján.

Délután négy órakor jelenik meg az euróövezet decemberi fogyasztói bizalmi indexe, amely novemberben -6 ponton állt. Az elemzők szerint az európai fogyasztók hangulatán a bevásárlási szezon dübörgése sem javít: a konszenzus -6,1 pontra számít decemberre.

Az USA-ból szintén négykor érkeznek a novemberi használtlakás-értékesítési adatok. Októberben a már meglévő otthonok eladási volumene 1,8 százalékkal esett vissza, az elemzők decemberre már 2 százalékos bővülésre számítanak.

HOZZÁSZÓLÁSOK