Idén júliusban a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 2,9, naptárhatástól megtisztítva 4 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, amiben elsősorban a júliusi viszonylag magas bázis hatása játszott szerepet. 2016. január-júliusban a forgalom volumene - szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint - 5 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit.

Az Államadósság Kezelő Központ holnap tartja a 2022/A államkötvény csereaukcióját. Az állampapírt a 2018/B jelű kötvényre lehet becserélni 20 milliárd forint tervezett mennyiségben. Szintén holnap rendezik a 2024/B államkötvény csereaukcióját, ugyancsak  20 milliárd forint tervezett mennyiségben. A cseretermék a 2018/C jelű kötvény lesz.

Az USA-ban közreadják a magánszektor álláshelyeinek számában történt változások automatikus adatfelvételen alapuló szeptemberi adatait. Augusztusban 170 ezerrel nőtt a betöltött amerikai álláshelyek száma, szeptemberre már csak 160 ezres növekedéssel számolnak az elemzők.

Szintén közzéteszik az amerikai külkereskedelem augusztusi árumérleg egyenleg- adatait. Júliusban milliárd 39,5 milliárd dolláros hiányt mutatott az USA árumérleg egyenlege, augusztusra 41,5 milliárdos hiányt várnak az elemzők.