Kiderül, mi drágult a legjobban

A KSH holnap teszi közzé a márciusi inflációs adatokat. Szintén pénteken jelennek meg a magyar külkereskedelmi termékforgalomra vonatkozó, februári első becslések. Németországban ugyancsak a második havi külkeradatokat teszik közzé
Napi.hu, 2016. április 7. csütörtök, 19:30
Fotó: Napi.hu

A hazai fogyasztói árak az év második hónapjában átlagosan 0,3 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. A legnagyobb mértékben a szeszes italok, dohányáruk drágultak. Jelentősen csökkent az üzemanyagok ára.

A Magyar Nemzeti Bank szintén pénteken közli inflációs alapmutatóit.

A magyar külkereskedelem árumérleg egyenlege 509 millió eurós többletet mutatott januárban. Az export euróban számított értéke 1, az importé 4,3 százalékkal nőtt az előző év azonos hónapjához viszonyítva. A külkereskedelmi mérleg aktívuma 195 millió euróval csökkent. Az elemzői várakozások szerint februárban viszont nagy mértékben nőhetett az egyenleg aktívuma, így elérheti 945 millió eurót.

Reggel nyolckor teszik közzé a német külkereskedelem márciusi árumérleg adatait. A mérleg februárban 18,9 milliárd eurós többletet mutatott, az elemzők, a harmadik hónapra 18 milliárd eurós aktívumot várnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK