Kiderül, mire képes a magyar ipar

A KSH szerdán teszi közzé a júliusi ipari adatok második becslését, valamint a mezőgazdasági termelői árak hetedik havi adatait. Az MNB kiadja július havi fizetési mérleg jelentését. Az eurozónából szintén ipari adatok érkeznek
Napi.hu, 2016. szeptember 13. kedd, 19:13
Fotó: Reuters

Idén júniusban az ipari termelés volumene 0,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. 2016 első hat hónapjában a termelés 2,3 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Júniusában a mezőgazdasági termelői árak 1,5 százalékkal emelkedtek az előző év azonos időszakához képest. A növényi termékek ára 3,5 százalékkal nőtt, az élő állatok és állati termékek ára 1,8 százalékkal csökkent.

A jegybank júniusi jelentése szerint Magyarország külső egyensúlyi mutatói 2016 első negyedévében enyhén tovább javultak. A folyó fizetési mérleg éves többlete a GDP 4,7 százalékára emelkedett, míg a külső finanszírozási képesség közel 9 százalékon stabilizálódott

Az euróövezetben az ipari termelés volumene júniusba 0,6 százalékkal nőtt, az elemzők júliusra 0,8 százalékos visszaesésre számítanak.

HOZZÁSZÓLÁSOK