Itthon az az esemény, ami a piaci szereplők figyelmét felkeltheti, az az MNB kamatdöntő ülése lesz. Bár elemzők többnyire azt várják, hogy a jegybank most nem változtat a jelenlegi 6 százalékos alapkamaton, egyesek egy esetleges "meglepetést" sem zártak ki telejsen.

Reggel 8 órakor reszi közzé a GfK a német fogyasztói bizalmi indexet. Az októberi 5,2 pontos értékhez képest novemberre 5,1-es értéket vár a piac.

A tegerentúlon szintén egy fogyasztói bizalmi index lesz az, amire a befektetők figyelme leginkább irányulhat. Itt a piac javulást, azaz az augusztusi 45,4 pont után októberre 46,5 pontra számít.

Ezen kívül az augusztusi S&P/Case-Shiller lakásár index adatai is napvilágot látnak. A 20 amerikai nagyváros ingatlanpiacának adatai alapján készülő mutató szerint az ingatlanárak szezonálisan kiigazított értéke, havi alapon, a júliusi 0,1 százalékos növekedés után augusztusban 0,4 százalékos emelkedést mutat majd a várakozások szerint. Az összesített adatok alapján készült index év/év alapon a júliusi 4,1 százalékos áresés augusztusban 3,6 százalékos csökkenésre mérséklődik a várakozások szerint.