Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Reggel nyolc órakor német termelői árindexet ismertetnek augusztus hónapról, és a konszenzus mind havi, mind éves összevetésben az áremelkedés lassulását prognosztizálta.

A KSH kilenckor a nemzetgazdaság létszám- és kereseti adataival jelentkezik a január-júliusi időszakról. Júliusban 1,4 százalékkal emelkedhettek a bruttó átlagbérek éves összevetésben az elemzői várakozások szerint az előző havi 0,5 százalékos növekedés után.

Délelőtt tíz órakor az eurózóna júliusi folyó mérlegéről érkeznek adatok, majd egy órával később az építőipar teljesítményéről közölnek adatokat szintén júliusról.

Délután fél háromkor az Egyesült Államokban az auguszusi fogyasztói árindexről közölnek adatokat; az előző hónaphoz képest 0,3 százalékos áremelkedés várható - ugyanannyi, mint júliusban. Éves szinten viszont 1,2-ről 1,1 százalékra mérséklődhetett a drágulás üteme.

Közép-európai idő szerint négy óra előtt a Michigani Egyetem fogyasztói bizalmi indexe kerül nyilvánosságra szeptember hónapra. Az elemzők sz augusztusi 68,9 pontról 70 pontra várják emelkedni a mutatót.