Kiderült a kormány átverése iskolakezdés előtt?

Átverés, hogy a kormány kétszer fizet családi pótlékot a nyár végén, valójában előrehozzák a szeptemberi kifizetést, ami a szegényebb családoknál válsághelyzetet okozhat - véli Farkas Zsombor, a Gyereksegély Egyesület elnökségi tagja.
Komócsin Sándor, 2017. augusztus 1. kedd, 09:29
Fotó: Stocksnap

Nem dupla családi pótlékot ad a kormány augusztusban, csak előre hozza a szeptemberi kifizetést - mondta a Népszavának Farkas Zsombor, a Gyereksegély Egyesület elnökségi tagja. Eszerint tehát a kormány sejtetése ellenére egy fillérrel sem kapnak több pénzt a családok.

A szegényebb családoknak a kifizetés előrehozása nem nyújt segítséget, mivel a pótlék nagyobb részét élelmiszerre és rezsikifizetésekre fordítják. Így az elmaradó pénz az ősz elején pótolhatatlannak bizonyulhat. Farkas arra is emlékeztet, hogy a nyolc éve nem emelt családi pótlék elvesztette vásárlóereje negyedét.

Ferge Zsuzsa szociológus, az egyesület alapítója perverz - a pénzt a szegényektől a jómódúakhoz csatornázó - újraelosztásnak nevezi azt a kormánypolitikát, amely a jobb helyzetben lévő családokat segítő családi adókedvezményeket növeli, miközben a minden gyerek után azonosan járó családi pótlékot hagyja elértéktelenedni.

HOZZÁSZÓLÁSOK