Lehet-e pénzért szerelmet vásárolni - ezt az örök kérdést tette fel magának az amerikai SeekingArrangement.com randiszervező portál, és azt találta, hogy lehet. Egészen pontosan átlag 218 dollárjába kerülhet egy férfinek, hogy szerencsés emberként zárhassa a Valentin-napot. Ez az ára azoknak az apróbb-nagyobb ajándékoknak és a romantikus hangulat megteremtésének, amelyek segítségével mélyebben be lehet vonni egy hölgyet a szerelemnek nevezett játékba. A weboldal azt állítja, hogy 17 ezer ember megkérdezése alapján készítette el statisztikáját.

Nem meglepő, hogy az egyedül álló férfiak költik a legtöbbet Valentin-napon. Összesen átlag 257 dollárjukba kerül egy ebéd vagy más közös tevékenység összehozása. A házas emberek számláján 203 dollár szerepel. Ezt főként ajándékokra fordítják. A sor végén tartós élettársai kapcsolatban élő férfiak állnak, 180 dollárral, ami elég erős bizonyítéka annak, hogy jobban járnak a hölgyek, ha párjuk feleségül veszi őket, mint ha "nincs papírjuk" tartós kapcsolatukról.

A méret a lényeg

A szingli férfi voltaképpen tapasztalatszerzésre fordítja a pénzét, és azt kívánja jelezni hölgy partnerének, hogy egy kapcsolat lehetőségét kínálja neki - értékeli a számokat Brandon Wade, a randiportál vezérigazgatója. Ezzel szemben a házas és az élettársi kapcsolatban élő férfi hajlamos arra, hogy kiadásával beárazza, mennyit is ér éppen számára kapcsolata.

A 218 dolláros átlagköltség csak viszonylagosan magas - állapítja meg HITC internetes portál. Össze sem lehet hasonlítani például a világ legdrágább Valentin-napi ajándékával, a Vermont plüssmacival, amely 30 ezer dollárba került. Az ember nagyságú játékmedvét azzal a szlogennel árulják, miszerint "A méret igenis számít!". Ez alatt persze nem csupán a dundi maci nagysága értendő, hanem a mancsában tartott lévő 5,9 karátos gyémántgyűrű értéke is.