Kiderült, hol a legboldogabbak a gyerekek

A holland iskolások érzik a legjobban magukat a fejlett világ gyerekei közül - idézi egy OECD felmérés eredményeit a Guardian cikkére hivatkozva a 444.hu.
Szepesi Anita, 2018. június 17. vasárnap, 10:34
Fotó: Shutterstock

A 48 országban készült felmérés szerint a holland gyerekek most még annál is boldogabbak, mint 2013-ban, amikor szintén a világ legelégedettebb gyerekei közé tartoztak az akkori vizsgálat szerint - írja a portál.

Összesen hétezer, 11, 13 és 15 éves holland gyerek töltötte ki a kérdőívet, amelyen többek között 0-10 között kellett pontozniuk, hogy milyen életre számítanak. Az eredmény az OECD országok között is kiemelkedő, elsöprő többségük ugyanis boldog életre számít.

Kiemelkedőek abban is, hogy nagyon sokan reggeliznek a hétköznapokon, osztálytársaikat általában kedvesnek és segítőkésznek tartják, kevés túlsúlyos közülük, kevesebben éltek át zaklatást a társaiktól, kevésbé stresszelnek az iskolában, kevesebbet isznak és dohányoznak, mint hasonló korú társaik a fejlett világ többi országában.

A teljes felmérés itt olvasható.

Fotó: Shutterstock

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

becquerel, 2018.06.17 16:21

Milyen meglepő, hogy nem Oroszországban, Törökországban vagy Kínában a legboldogabbak a gyerekek.
Hogy-hogy egy liberális demokráciában a legboldogabbak?
Kérlek magyarázzátok meg!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html