Kiderült, hova tűnt Van Basten

A holland válogatott edzői stábjából távozó Marco van Basten a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) technikai fejlesztésekért felelős vezetőjeként dolgozik a jövőben.
MTI, 2016. szeptember 23. péntek, 19:30
Fotó: MTI/EPA

A FIFA közlése szerint az 51 éves Van Basten a jövő héten kezdi meg a munkát, s hozzá tartozik majd valamennyi technikai terület, a labdarúgás technológiai fejlesztésétől a bíráskodásig.

Nagy megtiszteltetés számomra ez a kinevezés - idézte a FIFA honlapja a játékosként háromszoros aranylabdás szakembert, akit Gianni Infantino, a szervezet elnöke, illetve egykori játékostársa, a főtitkár-helyettes Zvonimir Boban fogadott pénteken a szövetség zürichi központjában. "Büszke vagyok, hogy a FIFA központjában dolgozhatok, remélem, munkámmal sikerül hozzájárulnom ahhoz, hogy a labdarúgás a világ elsőszámú sportja maradjon."

Van Basten eredetileg az év végéig maradt volna a holland válogatott mellett - ahol Danny Blind szövetségi kapitány segítőjeként tevékenykedett -, de a holland szövetség csütörtökön bejelentette, hogy már az októberi világbajnoki selejtezők előtt elhagyja az edzői csapatot.

HOZZÁSZÓLÁSOK