Kiderült, ki lesz a magyar ügyekért felelős államtitkár az USA-ban

Wess Mitchellt nevezték ki az Egyesült Államok európai és eurázsiai ügyekért felelős államtitkárává, aki a Magyarországgal való kapcsolatokért is felel – tudta meg az Index.
Kovács Bertold, 2017. július 20. csütörtök, 10:21
Fotó: Pixabay

Már hosszú ideje pletykálták, hogy Wess Mitchell, a Center for European Policy Analysis nevű think-tank vezetője lehet a következő európai és eurázsiai ügyekért felelős államtitkár, kinevezését viszont csak tegnap jelentették be - írja az Index.

Mitchell a NATO és a transzatlanti kapcsolatokban jártas, kinevezése nem volt váratlan a magyar diplomaták számára. Mivel az új államtitkár szakterülete az orosz propaganda és dezinformáció, nem várható jelentős fordulat a magyar-amerikai kapcsolatokban.

Trump hivatalba lépését követően, januárban hagyta el hivatalát az USA előző európai és eurázsiai ügyekért felelős államtitkára, Victoria Nuland. Az államtitkárral egyre hűvösebbé vált a magyarok viszonya, Szijjártó Péter magyar külügyminiszter tavaly nyáron a találkozók megszakítását javasolta. (Lesújtó az amerikaiak véleménye Trumpról.)

Címlapkép forrása: Pixabay

HOZZÁSZÓLÁSOK