Kiderült, ki volt a londoni merénylő

Nyilvánosságra hozta a szerdai londoni merénylet elkövetőjének kilétét csütörtök délután a Scotland Yard.
Szász Péter, 2017. március 23. csütörtök, 16:51
Fotó: MTI/EPA

A rendőrségi bejelentés szerint a támadást az 52 éves Khalid Masood hajtotta végre, aki a délkelet-angliai Kentben született, és az utóbbi időben Közép-Angliában élt.

Ebben a térségben van Birmingham, a második legnagyobb népességű brit város is, ahol a rendőrség csütörtök hajnalban nagyszabású rajtaütéseket hajtott végre, házkutatásokkal és őrizetbe vételekkel. Londonban is voltak hasonló rendőrségi akciók, és csütörtök délutánig a két városban összesen nyolc személyt vettek őrizetbe.

A Scotland Yard csütörtöki közleménye nem említi, hogy Masood Birminghamben élt volna, de a birminghami nyom már a merénylet után nem sokkal felmerült, mivel a Westminster hídon végrehajtott gázolásos merénylethez az elkövető egy olyan járművet használt, amelyet Birminghamben bérelt - írja az MTI.

A Scotland Yard szerint Masood az elmúlt évtizedekben erőszakos bűncselekmények miatt többször állt bíróság előtt, de terrorizmus vádjával soha nem vonták felelősségre.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lomb, 2017.03.23 17:14

Khalid Masood?

Tipikusan angol név!

Bizonyára igazi sikertörténet az integrálódása a többségi társadalomba...

Sajnálatos módon nekünk 700 év alatt sem sikerült a kisebbségünket integrálni. A párhuzamos társadalom, a NO-GO zóna nálunk is fellelhető. A "fejlett nyugat" bizonyára sikeresebb ezen a téren

Bizonyára, mint látható...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html