Kiderült, mégis hosszabbítanak a görögök

Görögország csütörtökön az Európai Unióval kötött hitelmegállapodás meghosszabbítását kéri - jelentette be szerdán a centrista To Potami (A Folyó) nevű párt vezetője azután, hogy tárgyalt Alekszisz Ciprasz kormányfővel (képünkön).
MTI-Eco, 2015. február 18. szerda, 18:22
Fotó: Reuters

A hitelmegállapodás hosszabbítással kapcsolatos kérelem csütörtöki bejelentését egy görög kormányzati forrás is megerősítette. A név nélkül nyilatkozó forrás hangsúlyozta azonban, hogy "a kormány különválasztja a hitelmegállapodást a hitelprogramtól, amely szigorú megszorításokat tartalmaz". "Arról szó sem lehet, hogy kérelmezzük a február 28-án lejáró hitelprogram meghosszabbítását" - tette hozzá.

Görög várakozások szerint azután, hogy csütörtökön beadják a hitelmegállapodás meghosszabbításával kapcsolatos kérelmet, még aznap ülést tart az euróövezet munkacsoportja, pénteken pedig az Eurogroup, az euróövezeti pénzügyminiszterek tanácsa foglalkozik a görög kérelemmel.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2015.02.18 18:35

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html