Kiderült, mennyit keres Moszkva a bevándorlókon

Az orosz főváros egyre nagyobb bevételhez jut a migráns munkások révén – bár nem bánik velük kesztyűs kézzel.
Barabás T. János, 2015. november 1. vasárnap, 18:08
Fotó: Reuters

Moszkva költségvetése eddig idén 8,1 milliárd rubeles (127 millió dollár) bevételhez jutott a migránsoknak kiadott munkavállalási engedélyek díjából és az általuk befizetett adókból - írta az Interfax hírügynökség. Ez két és félszerese a tavalyinak, és az év végére várhatóan eléri a 10 milliárd rubelt (156 millió dollár).

A főváros jövedelemadó-bevétele 2015-ben 8,5 százalékkal emelkedett, amiből 2 százalék a volt szovjet köztársaságokból érkezett bevándorlóktól származott, akik havi díjat kötelesek fizetni a munkavállalási engedélyért. Jövőre már 15 milliárd rubelre számítanak ebből a forrásból, annyira, amennyit Moszkva a közlekedési adóból szed be.

Pedig nem bánnak kesztyűs kézzel a bevándorlókkal, akiknek a száma csökken is, egyre szigorúbb feltételekhez kötik tartózkodási engedélyüket is, és erős a velük szemben az orosz társadalom ellenszenve. Az általános előítéletességre jellemző az a friss hír, amiről a The Moscow Times számolt be: a moszkvai rendőrség egyetlen építkezésen 500 bevándorló munkást vett őrizetbe azzal kapcsolatban, hogy egy bandát gyanúsítanak a környékbeli nők kirablásával - bár egyelőre semmi sem utal erre.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

erdeinyuszi, 2015.11.02 09:29

A nagyrészt volt szovjet tagköztársaságokból történő bevándorlást "azonosként" kezelni mondjuk az afgánnal aki az Euba jön, hát lehet párhuzamot tenni, de nem igazán érdemes... szerintem
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

kopacs, 2015.11.02 01:00

@matura:
Olvasni a sorok között kell. A bevándorlás csak a hatalomnak jó, mert csak Ők profitálnak belőle. Moszkva tulajdonképpen adóztatja Őket, a németeknek emelkedni fognak az árak, és csökkenni a bérek, nő a munkanélküliség, de több lesz az állam haszna.
Közös bennük, hogy egyik sem törödik a néppel, az emberekkel. Nekünk hosszútávon még halálos is lehet az egész bevándorlás, de biztosan nem lesz jobb az életünk. A föld lakossága 7,5 milliárd, a termőterületek csökkennek, a föld eltartó képessége csökken, a melegedés miatt 30 év sem kell és 200 -500 millió ember fog elindulni. A most bevándorlók csak előörsök, a saját politikai vezetésünk betelepití az 5. hadoszlopot.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matura, 2015.11.01 18:27

Idióta, aki a mi helyzetünket az oroszokéval hasonlítja, ott nyomasztó megmüveletlen területek vannak, európában meg nyomasztó munkanélküliség, több a munkáskéz, mint a munka.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html