Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az MTI szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök október 30-i budapesti látogatásáról egyeztetett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter New Yorkban szerdán Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel.

Az ENSZ-közgyűlés ülésszakának helyszínén tartott tárgyalást követően a magyar miniszter elmondta: Putyin Orbán Viktor miniszterelnökkel tartandó találkozójának részleteit, illetve várható tartalmát tekintették át.

Megállapították, hogy az orosz fél hiánytalanul és határidőre teljesítette a korábban kötött megállapodásokat, így Magyarország gázellátása biztosított a jövő esztendőre.

Készen állnak arra, hogy a további időszakról is tárgyaljanak ezen a területen - tette hozzá Szijjártó Péter.

Beszámolója szerint megállapították azt is, hogy a paksi atomerőmű bővítésének előkészítése menetrend szerint haladhat előre.
Megállapodtak abban, hogy a két ország összehangolja erőfeszítéseit a közel-keleti keresztények védelmének érdekében. Magyarország és Oroszország is elismeri, hogy a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon, és segíteni kell az odatartozó közösségeit a Közel-Keleten.

Véglegesítették a szociális biztonságról szóló megállapodást, illetve az onkológia területén folytatott együttműködésről szóló megállapodást, amelyeket a csúcstalálkozón írnak majd alá - mondta a magyar miniszter.