Kidobhatnak egy sportágat az olimpiáról

Veszélybe kerülhet a boksz olimpiai részvétele, mert a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elégedetlen a sportág nemzetközi szervezetének (AIBA) irányításával és pénzügyi helyzetével - írja az Index.hu
Szász Péter, 2018. február 4. vasárnap, 16:39
Fotó: MTI/EPA

Rendkívül nyugtalanítónak találják, ami az ökölvívóknál történik, és készek a sportággal kapcsolatban merész döntéseket is meghozni - mondta Thomas Bach, a NOB igazgatótanácsának elnök - olvasható a portálon.

"A NOB fenntartja magának a jogot, hogy felülvizsgálja a boksz részvételét a 2018-as ifjúsági olimpián, illetve a 2020-as tokiói olimpián". Elégedetlenek az AIBA által készített jelentéssel, így a NOB vizsgálni fogja a szervezet további működését.

A NOB korábban felfüggesztette az AIBA-nak járó pénzek kifizetését, amíg a szervezeten belüli helyzet nem normalizálódik. A NOB végrehajtó bizottsága azért döntött így, mert az AIBA-ban július óta vezetői válság van: októberben felfüggesztették a korábbi elnök Vu Csing Kuót, aki csődközeli helyzetbe vezette a szövetséget, és ezért novemberben lemondott tisztségéről.

HOZZÁSZÓLÁSOK