Kigyulladt egy stadion - mi lesz a vébével?

Kigyulladt a 2018-as oroszországi világbajnokság egyik épülő stadionja. A létesítménynek az év végre kellett volna elkészülnie. A tüzet a szélvész gyors hatósági vizsgálat szerint hanyagság okozta.
Komócsin Sándor, 2017. június 14. szerda, 15:40
Fotó: Napi.hu

A tűzoltóknak szerencsére sikerült megfékezniük azt a tüzet, amely az oroszországi Volgográd városában épülő futballstadionban ütött ki - adta hírül a Moscow Times. A katasztrófavédelem szakembereit szerdán reggel hét óra előtt riasztották a még épülőfélben lévő létesítményhez.

Oroszos gyorsasággal megállapították a tűz okát. Egy hordozható hősugárzót valakinek sikerült egy halom hungarocell mellett beindítania, ebből keletkezett a jókora tűz - derült ki a volgográdi régió rendkívüli helyzetek minisztériumának jelentéséből.

A lángok a stadionhoz képest nem nagy területre, 100 négyzetméterre terjedtek ki. Persze egy lakótelepi lakást porig romboltak volna. Áldozatokról vagy sérültekről nem érkezett hír.

A Volgograd Arena névre keresztelt létesítmény a 2018-as labdarúgó-világbajnokság egyik tervezett színtere. Az elképzelések szerint 45 ezer néző befogadására lesz képes. A tűzeset előtt azt tervezték, hogy 2017 második felében adják át.

HOZZÁSZÓLÁSOK