Koronavírus: aprópénz helyett arcvédő pajzsokat gyártanak

Aprópénz helyett a koronavírus-járvány elleni védekezéshez szükséges eszközök gyártására állt át a brit Királyi Pénzverde. A hét minden napján, napi 24 órában készülnek az arcvédő pajzsok az egészségügyi dolgozóknak.
Csernátony Csaba, 2020. május 2. szombat, 07:20
Fotó: 3M

Csaknem 2 millió orvosi arcvédő pajzsot gyárt majd a brit Királyi Pénzverde (The Royal Mint), hogy segítsen a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) dolgozóinak védekezni a koronavírus ellen - írja az Evening Standard.

Pénzérmék helyett arcpajzsok

A The Royal Mint, amely pénzérméket gyárt és befektetési termékekkel foglalkozik, március végén alakította át a termelést, hetente pedig 100 ezer pajzsot gyárt le. A mérnökök 48 óra alatt álltak elő egy prototípussal, és eddig összesen 150 ezer speciális arcvédőt készítettek a kórházaknak. A tempón pedig tovább gyorsítottak: a kezdeti napi 4 ezer termék után mára már a nap 24 órájában dolgoznak, a hét minden napján.

Anne Jessopp, a The Royal Mint vezetője elmondta: a társaságról mindenkinek a zsebükben lapuló pénzérmék jutnak eszébe. 1100 éve gyártanak hasznos termékeket a nemzetnek és rengeteg tehetséges mérnök és dizájner dolgozik nekik.

A Királyi Pénzverde az arcpajzsok mellett azzal is segíti a védekezést, hogy speciális figyelemfelhívó kártyákat is készítenek a koronavírusról. Nem a pénzverő az egyetlen brit cég, amely beszállt a járvány elleni védekezésbe. A Burberry és a Barbour divatház szintén létfontosságú, a védekezéshez szükséges termékeket kezdett gyártani.

HOZZÁSZÓLÁSOK