Hatalmas gázrobbanás volt Kijevben - a kilecemeletes lakóház több szintje beomlott (frissített)

Hatalmas robbanás történt vasárnap Kijevben egy kilencemeletes házban, eddig két ember holttestét emelték ki a romok alól, a sérültek száma egyelőre nem ismert - jelentették ukrán hírportálok az MTI szerint.
Szabó Zsuzsanna, 2020. június 21. vasárnap, 12:15
Fotó: Shutterstock - Képünk illusztráció

Az első vizsgálatok szerint gázrobbanás történt egy kijevi lakótömbben, aminek következtében több emelet, a negyediktől a nyolcadik szintig beomlott, leszakadtak az erkélyek, több helyen a lakások belsejében is súlyos károk keletkeztek - számolt be az UNIAN hírügynökség.

Később Arszen Avakov belügyminiszter közölte, a rendőrség nem zárja ki annak lehetőségét sem, hogy szándékos robbantás történt. Mikola Csecsetkinnek, a katasztrófavédelmi szolgálat vezetőjének szavai szerint a hatóságok jelenleg még több lehetőséget is vizsgálnak a detonáció okaként, ezek között a gázrobbanást és a robbanószerkezetet, de egyebeket is.

A katasztrófavédelmi szolgálat közlése szerint eddig 21 embert mentettek ki, és három embert szabadítottak ki a romok alól. Eddig egy embert szállítottak sérülésekkel kórházba.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál azt írta, hogy a robbanás az előzetes információk alapján a hetedik emeleten történt. A detonáció megrongálta a lépcsőház felső részét is, ami miatt a legfelső szinten is emberek rekedtek, akik nem tudnak kijönni az épületből - írta az UNIAN.

A házban lakók által elmondottak alapján még 2-6 ember lehet a romok alatt. A mentés még folytatódik.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK