Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szerbia az év végéig 100 millió euró hitelt kap a Világbanktól az infrastruktúra fejlesztésére: 60 milliót az úthálózat karbantartására, 40-et az energiahatékonyságra - idézte Magyar Szó Zorana Mihajlovic építés- és infrastruktúraügyi miniszter bejelentését.

Tavaly azok közé az országok közé soroltak bennünket, melyekben a leggyorsabban lehetett építési engedélyhez jutni. Nem múlik el hét anélkül, hogy meg ne nyitnánk valahol egy új gyárat, de a kedvező versenyképességi mutatók az infrastruktúrába való beruházásokat és a jobb beruházási feltételeket is jelzik - lelkendezett a tárcavezető.

Két dolog érdekli az ideérkező beruházót: hogy lesz-e kijárata az autópályára, ha gyárat nyit Szerbiában, valamint hogy milyen gyorsan tudja beszerezni a szükséges engedélyeket - mondta a miniszter. Kiemelte, hogy a következő két évben mintegy 3000 kilométer utat javítanak meg Kelet- és Dél-Szerbiában. Januárban még 6000 helyen folyt útépítés az országban, ma csaknem 20 ezren. Az építési engedélyeket hat napon belül kiadják a hatóságok.

A nyitókép forrása: Shutterstock.com