Lezuhant egy épület tetejéről Kína legmagasabb rangú makaói megbízottja

Szombat este életét vesztette Kína legmagasabb rangú makaói megbízottja, aki lezuhant annak az épületnek a tetejéről, amelyben élt - közölte a pekingi kormány vasárnap az MTI szerint.
Szabó Zsuzsanna, 2018. október 21. vasárnap, 10:23
Fotó: Reuters

Az 59 éves Csenget 2017 szeptemberében nevezték ki a makaói összekötő iroda élére. A tisztségviselő a belső kormánykörökhöz tartozott: a Kínai Kommunista Párt Központi Bizottságának tagja volt. Korábban a Központi Bizottság nemzetközi részlegének vezető-helyettese, 2013 és 2017 között pedig Fucsian tartomány kormányzó-helyettese volt - írja az Index az MTI híre alapján.

A közlemény szerint Cseng Hsziao-szung depressziótól szenvedett, de nem részletezték halálának körülményeit.

Hongkonghoz hasonlóan Makaó is a Kínai Népköztársaság különleges közigazgatási területe, amelyet Peking az egy ország, két rendszer elve alapján kezel. A városállam élén egy kormányzó áll, aki csak Peking beleegyezésével léphet hivatalba.

A kaszinóiról híres Makaó korábban portugál gyarmat volt, és 1999-ben került vissza Kínához. A makaói összekötő iroda kapocs a helyi és a központi kormány között, és az utóbbi időben a helyi ügyekben is jelentős befolyásra tett szert.

HOZZÁSZÓLÁSOK