Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kína a környezetszennyező energiaforrásoktól való függőségének felszámolása érdekében támogatásokkal ösztönözte technológiai fejlesztésre az energiatermelő ágazatot. A költségvetés terheinek enyhítése céljából most viszont már az áramfejlesztési támogatások leépítésére készül. A NEA iparági konzultációs szándékkal készített tervezete szerint a megújuló energiaforrásokra támaszkodó energiatermelés ösztönzését pénzügyi támogatásról regionális szintű technológiai és szabályozási ösztönzőkre helyezik át.

A NEA tervezete rámutat, hogy egyes régiókban már sikerült költségegyensúlyt kialakítani a különböző energiaforrások között, amiből "más régiók is tanulhatnak". A dokumentum egyúttal felszólítja az áramszolgáltató vállalatokat arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljenek a támogatást nem igénylő fejlesztési projekteknek és gondoskodjanak a szél és napenergiával termelt áram betáplálásához szükséges hálózati kapacitás kiépítéséről.

A napenergia-termelés költsége 2007. és 2017. között kilencven százalékkal csökkent a GCL New Energy Holdings, az egyik legnagyobb kínai "tiszta energia" termelő vállalat augusztusban közzétett jelentése szerint. A cég szerint már egy éven belül is árparitás alakulhat ki a különböző áramtermelési formák között - írta az MTI.

Fotó:Pixabay