Sertéspestis: soha nem látott mértékű pusztítást jósolnak Kínában

Az eddigi legnagyobb sertéspusztulást hozhatja a Kínában terjedő afrikai sertéspestis vírus. A Rabobank friss előrejelzését a Reuters híre alapján a 444.hu szemlézte.
Szepesi Anita, 2019. április 12. péntek, 18:12
Fotó: Napi.hu

Az előrejelzés szerinti 150-200 millió sertés eshet a vírus vagy a kényszervágás áldozatául, ez példa nélküli mértékű kárt okoz, az ország sertésállományát 30 százalékkal csökkentheti - idézi a cikk a becsült számokat.

Kínában állítják elő a világ sertéshús-termelésének mintegy felét. Az előrejelzés szerint 2019-ben 38 millió tonna sertéshús termelésével számolnak szemben a tavalyi 54 millióval. Ez lehet a legalacsonyabb érték az elmúlt 20 évben.

Ellenszer még nincs a vírusra, amely szinte minden megfertőzött disznót meggyilkol, emberekre ugyanakkor nem káros.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

zana, 2019.04.12 20:40

Csak semmi pánik, közel sem történik akkora baj, az ember majd közbelép!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megalodon, 2019.04.12 20:05

Gyengébbek kedvéért további 30-40 % sertéshús áremelés lesz, mert Európából az összes sertéshúst felvásárolják/felvásárolták !!!!

Spájzold tele sos a gorenje mélyhütőládádat (igen az amit még Bécsbe vettél a Mariahilferen a 90-es években)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html