Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Bejegyzésében az elnök nyugalomra intett. Üzenetéből azonban nem derült ki, hogy az elnök mire célzott: a sajtóban már korábban megjelent információkra, miszerint Peking csapatokat rendelt a hongkongi határhoz, vagy esetlegesen újabb csapatok küldésére.

Egy újabb bejegyzésében Trump hozzáfűzte még: nem érti, miért őt és az Egyesült Államokat okolják "a hongkongi problémákért".

Az elnök egy pennsylvaniai kisvárosban tesz látogatást, és a Twitter-bejegyzést éppen a megérkezésekor tette közzé. Indulása előtt újságíróknak mindössze annyit mondott: "nagyon bonyolult a helyzet" Hongkongban, de reméli, hogy sikerül olyan megoldást találni, amely mindenki, Kína számára is megfelelő. "Remélem, békésen oldódik meg és a a szabadság győz."

A Fehér Ház eddig nem tett közzé állásfoglalást a hongkongi fejleményekről.

Az amerikai külügyminisztérium bejelentette, hogy Mike Pompeo külügyminiszter kedden telefonon egyeztetett Jang Ji-csivel, a kínai elnök diplomáciai főtanácsadójával. A minisztérium közleménye szerint a két politikus az amerikai-kínai kapcsolatokat "egy sor kérdésről" beszélt, de nem részletezte a megbeszélés konkrétumait.

A múlt hét pénteken az amerikai külügyminisztérium azzal vádolta meg Pekinget, hogy "bűnöző rezsimként" viselkedik, mert nyilvánosságra hozta annak az amerikai diplomatának a személyes adatait, aki Joshua Wong hongkongi demokráciapárti aktivistával találkozott. "Teljességgel elfogadhatatlan egy amerikai diplomata bármely személyes adatainak nyilvánosságra hozatala, ezt csak egy gonosztevő rezsim teszi" - írta pénteki közleményében Morgan Ortagus külügyi szóvivő.

Kínai rendőrök behatoltak a reptérre

Az ötödik napja folyó tiltakozások miatt helyi idő szerint kedd hajnalban 160 kimenő és 150 beérkező járatot törölt a Hongkongi Nemzetközi Repülőtér, estére a rohamrendőrök behatoltak a reptér területére, ahol összecsaptak a barikádokat emelő tiltakozókkal, de végül tisztázatlan okokból kifolyólag visszavonultak - írta a BBC-re hivatkozva az Index.