Kína menti meg Venezuelát?

Nicolas Maduro venezuelai elnök Kínába utazott, hogy az országát valahogy megpróbálja kirántani a mély válságból - számolt be az Index.
Domokos László, 2018. szeptember 15. szombat, 14:50
Fotó: AFP

Kínai látogatását pénteken a Mao Ce-tung mauzóleumnál kezdte, ahol háromszor meghajolt, és a modern Kína megalapítóját az emberiesség hazájának legnagyobbjaként említette.

Ezután Maduro (képünkön) találkozott Wang Yi kínai külügyminiszterrel, akivel a két ország között lehetséges 28 együttműködést tartalmazó szerződést néztek át, amelyek Maduro reményei szerint több milliárd dolláros bevételt jelenthetnének a csődben lévő országnak - írta a portál.

Maduro Kínát országa nagy nővérének nevezte, amelyet aranybányászati jogokkal, gázlelőhelyek feltárásának ígéretével próbál a dél-amerikai országba csábítani, továbbá gyógyszerészeti kutatások is szóba jöhetnek. Kína eddig is Venezuela legnagyobb finanszírozójának számított, az elmúlt évtizedekben közel 50 milliárd dollárral támogatta, most vasárnap pedig további ötmilliárddal utazhat haza az elnök.

Maduro Hszi Csin-ping elnökkel is találkozott, aki támogatásáról biztosította a venezuelait, hogy az ország fejlődő pályára lépjen.

A fotó forrása: AFP Photo/Venezuelan Presidency.

HOZZÁSZÓLÁSOK