Kína visszavágott az Egyesült Államoknak

Peking pénteken felszólította Washingtont a délnyugat-kínai Csengtuban állomásozó amerikai konzulátus bezárására - írja az MTI a CGTN kínai nemzetközi hírcsatornára hivatkozva.
Csernátony Csaba, 2020. július 24. péntek, 07:15
Fotó: Getty Images

Kína ezzel a lépéssel reagált arra, hogy a Egyesült Államok kedden elrendelte Kína houstoni főkonzulátusának bezárását - közölte a kínai külügyminisztérium.

Amerikai tisztségviselők a houstoni kínai konzulátust kémkedéssel vádolták, az amerikai külügyminisztérium pedig amerikai szellemi tulajdon, valamint amerikaiak személyes adatainak védelmével indokolta a külképviselet bezáratását.

Caj-Vej, Kína Houstonban állomásozó főkonzulja azonban a bizonyítékok hiányára mutatott rá a vádakkal kapcsolatban. A kínai külügyminisztérium már szerdán jelezte, hogy ellenlépésre készül, és politikai provokációnak nevezte az amerikai intézkedést.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2020.07.24 09:59

gusztustalan kína feledékenységéve (oroszok detto), japánok felzabálták volna őket, ahogy az oroszokat a németek az USA nélkül, most meg atommal fenyegetik, és a világot gazdaságilag az ujgurok (hunok) sorsára akarják juttatni, kiherélni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tlg01, 2020.07.24 07:41

bizonyíték - ti vagytok a bizonyíték
akkor is szaporodtatok
amikor egyke volt a divat:)
jó hír viszont: utál benneteket
az egész világ
HAZA KELL ZAVARNI MINDET
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html