A kínai vezetés eddig még nem foglalt állást hivatalosan Dominique Strauss-Kahn utódlásának kérdésében. Csou Hsziao-csuan (Zhou Xiaochuan) az első, aki megszólalt az ügyben. A Budapest után Londonba látogató Ven Csia-pao (Wen Jiabao) kínai kormányfő kíséretével a brit fővárosba érkezett jegybankelnök a Dow Jones hírügynökségnek nyilatkozva hangsúlyozta: "Természetesen még nem tudni, hogy végül miként alakul a helyzet", Kína azonban mindenképp támogatja Christine Lagarde pályázatát.

Az IMF igazgatósága június 30-án dönt arról, hogy ki töltheti be Dominique Strauss-Kahn, a szexuális bűncselekménnyel vádolt, és ezért lemondott előző vezérigazgató posztját.

A pozícióért Lagarde Agustin Carstensszel, a mexikói központi bank elnökével verseng, akit eddig csak a saját országa biztosított nyíltan a támogatásáról, ugyanakkor a feltörekvő gazdaságok közül több is jelezte: ideje lenne szakítani azzal a hat és fél évtizedes hagyománnyal, hogy az IMF-et európai vezérigazgató irányítja.

Christine Lagarde június elején a pályázatát bemutató világkörüli út keretében Pekingben járt. A látogatás után nagyfokú elégedettségének adott hangot megbeszéléseivel kapcsolatban, és úgy vélekedett, "nagyon igazságos lenne", ha az IMF vezetőségében Kína képviselői is helyet kapnának "a legmagasabb szinten".