Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hétfő éjfélig 125 új beteget diagnosztizáltak Kína szárazföldi területén, vagyis az új esetek száma tovább mérséklődött a hétfőn közölt 202-ről, ráadásul a legalacsonyabb napi adat volt azóta, hogy a kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság januárban elkezdte azokat közzétenni - írja az MTI.

Szintén hétfő éjfélig újabb 31 halálozásról számoltak be, ezzel a fertőzés következtében elhunytak száma 2943-ra nőtt a szárazföldi Kínában.

A napi új fertőzöttek közül 114-et a járvány gócpontjának számító közép-kínai Hupej tartományban, míg 11-et az ország szárazföldi részének egyéb területein regisztráltak. A kelet-kínai Csöcsiang tartományból 7 új beteget jelentettek hétfő éjfélig, akik közül mind Milánóból érkezett Sanghajba a múlt hét végén. A Caixin című kínai gazdasági lap szerint a csöcsiangi páciensek közül egy 31 éves kínai nő férjével, fivérével és két alkalmazottjával együtt utazott vissza Kínába Észak-Olaszországból, miután az ott működő éttermüket hátrányosan érintette a járványhelyzet.

A Kínában eddig diagnosztizált, mintegy 80 ezer fertőzött közül már több mint 47 ezren gyógyultak meg. A még kezelés alatt álló, 30 ezer páciens közül 6806 állapota súlyos. Országszerte további 587 embert tartanak orvosi megfigyelés alatt a vírusfertőzés gyanúja miatt.

A kínai egészségügyi hatóságok január első felében kezdték el jelenteni a járvánnyal kapcsolatos adatokat Vuhanból, Hupej tartomány székhelyéből, ahonnan az új típusú koronavírus terjedése decemberben elindult. A hivatalos adatok alapján a január 10-én közölt 41-ről a fertőzöttek száma január 19-ére 198-ra emelkedett. Országos adatot először január 20-án tettek közzé, akkor 291 fertőzöttről adtak számot.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a járvány január 23. és február 2. között tetőzött Kínában, és azóta folyamatosan mérséklődik.