Kínának semmi sem szent: a Vatikán ellen indítottak kibertámadást

A katolikus egyház állama ellene vélhetően Hongkong és a kommunista püspökök ügye miatt indíthattak támadást.
Szabó Dániel, 2020. augusztus 1. szombat, 17:43
Fotó: Getty Images

A Vatikán és a hongkongi katolikus egyházmegye elleni kibertámadásokkal gyanúsítják Kínát. A RedDeltának nevezett - feltehetően a kínai állam által támogatott - hackercsoport májusban indított támadásokat - írja az NKI a Recorded Future cikkére hivatkozva.

A vallási központ ellen azért indíthattak támadást, hogy a Kína és az ország között született 2018-as diplomáciai megállapodás megújítására készüljenek fel. A megállapodás azért is fontos, mert ez rendezte a kínai kormányzat ellenőrzése alatt álló, ám a Vatikán által el nem ismert Kínai Katolikus Hazafias Szövetség hét püspökének státuszát, több évtizedes nézeteltérést oldva fel ezzel.

A kibertámadási hullám egészen július 21-ig tartott, és a hackerek adathalász módszereket is alkalmaztak a Hongkong Tanulmányi Misszió, valamint a Pápai Külügyi Missziók Intézete ellen a Pápai Államtitkárság hivatalos fejlécével készített hamis dokumentum segítségével. A támadók információkat szerezhettek a Szentszék álláspontjáról a szeptemberben esedékes tárgyalásokat illetően, valamint a különböző katolikus szerveződések demokrácia-párti tüntetésekkel kapcsolatos pozíciójáról.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Susala, 2020.08.01 18:35

Ad egy Kína ateista, kommunista diktatúra, melyek mindigis üldözték a vallást, mint a népek ópiumát, ami egyébként igaz lenne, de adtak ők helyette másikat... A kommunizmus előtt Kínában a Konfucianizmus volt az uralkodó eszme, s utóhatásai vannak ma is, mely a kereszténységet veszélyes ördögi dologként fogalmazta meg, és bizonyos tartományokban, bizonyos időszakban, évezredek óta napjainkig, a kereszténység, bűncselekménynek számít, olyannyira, hogy van hogy keresztény szertartás, keresztény szimbólum használat, pláne térítés miatt HALÁLRA ÍTÉLTEK EMBEREKET... mondhatni halálbüntetés jár a kereszténységért Kínában... tehát elé nagy barom aki ezt a címet ki bírta találni... Kínának még a kommunizmus előtt sem volt szent a kereszténység, hanem megvetette, és üldözte (mellesleg teljesen elfogadható okokból és indokokkal, amikbe most nem megyek bele). Kínában legfeljebb kvázi szent volt a taoista és vagy buddhista hitvilág regionálisan (és nem ritkán ma is), soha nem a keresztény...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html