Kínos bakiba szaladt bele Trump

Donald Trump egyik reklámjában, amelyben elnökválasztási kampányához támogatókat toboroz, orosz vadászrepülők láthatók és egy katona Kalasnyikov gépkarabélyt tart a kezében.
Komócsin Sándor, 2020. szeptember 16. szerda, 06:40
Fotó: Getty Images

Beleszaladt egy kínos bakiba Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke - derül ki a Moscow Times tudósításából. Egyik támogatókat toborzó reklámjában az amerikai hadsereget fényezi, ám a katonák feje felett MiG-29-es szovjet-orosz gyártmányú vadászrepülők jelennek meg. A kampány szlogenje: Támogassuk a csapatainkat.

Ez biztosan egy orosz MiG-29-es - erősítette meg a hírt Pierre Sprey katonai tanácsadó, aki részt vett az USA légi erejénél harci repülőképek tervezésében. Örülök, hogy éppen ezek támogatják a katonáinkat - jegyezte meg epésen. Még egy lapáttal rátett a felfedezésre Ruslan Pukov, a moszkvai Technológiai és Stratégiai Elemzések Központjának igazgatója, aki megjegyezte, hogy az egyik katona egy AK-47-es gépkarabélyt tart a kezében.

A hirdetést a Trump Make America Great Againg Committee készíttette, a fotó a Shutterstock.com fotógyűjtő oldalról származik, és egy andorai felhasználó töltötte fel. A képet tervező Arthur Zakirov elárulta, hogy a MiG-29-es 3D-s modelljét használta és a katonák is orosz modellek voltak. Furcsa átélni, hogy egyik pillanatban azt hallod, hogy azzal vádolják az oroszokat, hogy beavatkoznak az amerikai belpolitikában, a másik pillanatban te magad vagy, aki ezt teszi - jegyezte meg ironikusan.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2020.09.16 09:41

Lehet, csak éppen lóf...t sem fog érdekelni. Közben egyik külpolitikai sikert aratja a másik után, most éppen kibékítette Bahrein-t, Izraelt és az UAE-t. Ez másoknak évtizedeken keresztül sem sikerült. Good job Mr.President.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html