Németországban már összegezték az idei spárgaszezon eredményeit, amiből kiderül, hogy a várakozásoknak megfelelően a leszedett zöldség mennyisége egyértelműen jóval kevesebb, mint egy évvel ezelőtt - írta a gazeta.pl átvéve a Deutsche Welle információját. A külföldi szezonmunkások hiánya észrevehetően csökkentette a raktárakba kerülő spárga mennyiségét.

Az egy évvel korábbihoz képest majdnem ötödével kevesebb külföldi robotolt a német földeken - adta hírül a Wiesbadeni Szövetségi Statisztikai Hivatal. Úgy becsülik, hogy idén 106,4 tonna spárgát szedtek le csak, mert a szezonmunkások hiánya miatt nem lehetett leszedni az összes érett zöldséget. Az elmúlt hat évben átlagosan évente 123,7 tonna spárgát szedtek le.

Az EU legnagyobb spárgatermelője Németország, 2019-ben a német termés az unió teljes termelésének 41 százalékát tette ki. A második helyen Spanyolország és Olaszország állt. A német szedésnél nagyon sokan segítenek Kelet-Közép-Európából, főleg Romániából, Bulgáriából és Lengyelországból jött vendégmunkások. Idén sok vendégmunkás inkább letett az utazásról a járvány miatt.