Kisebb pofont hozhat a brexit, mint eddig hitték

Az előrejelzések által valószínűsített több tízezernél jóval kevesebb, négyezernél nem sokkal több munkahelyet készülnek külföldre telepíteni a londoni City pénzügyi szolgáltatási szektorának cégei a brit EU-tagság megszűnése után.
Dzindzisz Sztefan, 2017. december 14. csütörtök, 10:26
Fotó: MTI/EPA

A Financial Times a City 15 legnagyobb bankjának legutóbbi vezetői nyilatkozataira, illetve tucatnyi bankvezetővel készített saját interjúkra alapozva csütörtökön azt írta, hogy becslései szerint a londoni nagybankok 4315 állást telepítenének külföldre - írja az MTI.

A Deutsche Bank londoni befektetési részlege, amelynek egyik vezetője nemrég négyezer munkahely áttelepítését helyezte kilátásba, a londoni gazdasági napilap becslése szerint valójában csak 350 állást vinne el a Cityből. Ez a Deutsche Bank londoni alkalmazotti állományának 5 százaléka. (Brexit: jöhet a második szakasz.)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2017.12.14 10:41

Lehet, hogy lesznek majd nehézségek, de a brexit felszabadítja majd a UK-t. Megszabadulva az EUs béklyótól szárnyalni fognak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html