Éves bázison a piaci várakozásoknak megfelelően 2,4 százalékkal, egy éve a legnagyobb mértékben nőttek a fogyasztói árak márciusban a februári 2,2 százalék után. Az elmúlt egy évtizedben a fogyasztói árak emelkedése éves átlagban 1,6 százalék volt - írta az MTI.

A maginfláció, a fogyasztói árak emelkedésének a mértéke az élelmiszer- és energiaárak leszámításával 2,1 százalék volt márciusban, a legmagasabb 2017 februárja óta. Az energiaárak 0,7 százalékkal, az élelmiszerárak 1,3 százalékkal emelkedtek az elmúlt tizenkét hónapban.

Márciusban 0,1 százalékkal csökkentek szezonális kiigazítással az előző havihoz képest a fogyasztói árak az Egyesül Államokban a februári 0,2 százalékos havi emelkedés után. A piac változatlan árakat, 0,0 százalékos árindexet várt havi bázison márciusra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!