Kissé nőtt az infláció az Egyesült Államokba

Egy éve a legmagasabb, 2,4 százalékos inflációt regisztráltak márciusban az Egyesült Államokban a washingtoni munkaügyi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Labor Statistics szerdán kiadott közleménye szerint.
Domokos Erika, 2018. április 11. szerda, 15:05
Fotó: Pixabay

Éves bázison a piaci várakozásoknak megfelelően 2,4 százalékkal, egy éve a legnagyobb mértékben nőttek a fogyasztói árak márciusban a februári 2,2 százalék után. Az elmúlt egy évtizedben a fogyasztói árak emelkedése éves átlagban 1,6 százalék volt - írta az MTI.

A maginfláció, a fogyasztói árak emelkedésének a mértéke az élelmiszer- és energiaárak leszámításával 2,1 százalék volt márciusban, a legmagasabb 2017 februárja óta. Az energiaárak 0,7 százalékkal, az élelmiszerárak 1,3 százalékkal emelkedtek az elmúlt tizenkét hónapban.

Márciusban 0,1 százalékkal csökkentek szezonális kiigazítással az előző havihoz képest a fogyasztói árak az Egyesül Államokban a februári 0,2 százalékos havi emelkedés után. A piac változatlan árakat, 0,0 százalékos árindexet várt havi bázison márciusra.

HOZZÁSZÓLÁSOK