Kitartanak az ukrán katonák a Krímben

Az ukrán katonák mindaddig a Krímben maradnak, míg más utasítást nem kapnak - jelentette ki Vitalij Jarema ukrán miniszterelnök-helyettes hétfői sajtótájékoztatóján.
MTI, 2014. március 17. hétfő, 20:43
Fotó: Napi.hu

Hangsúlyozta, hogy a legfontosabb az emberi élet védelme, ezért az adott helyzetben dönt majd a vezetés arról, hogy az ukrán katonák maradjanak, kapjanak segítséget, vagy kivonják őket a területről.

"Nem akarunk háborút, de nem megyünk el önként onnan. Ez a mi területünk. Tovább gondolkodunk, dolgozunk, tárgyalunk olyan megoldást keresve, amely biztosítja, hogy az ottani lakosok ne szenvedjenek" - fogalmazott Jarema. Leszögezte, hogy a Krím félsziget Ukrajna része marad, és az ott élő, ott szolgáló emberek továbbra is megkapják fizetésüket, nyugdíjukat, és ezentúl is ukrán személyi irataik lesznek.

Médiajelentések szerint a szakadár krími vezetés azt akarja, hogy az ukrán katonák hagyják el a félszigetet, amely kinyilvánította függetlenségét és Oroszországhoz való csatlakozási szándékát.

A határőrszolgálat közlése szerint az utóbbi napokban 11 ukrán katonát költöztettek ki családostul szolgálati lakásukból a magukat "békefenntartóknak" nevező orosz katonák, akik továbbra is fegyverrel fenyegetik és pszichológiai nyomást gyakorolnak nemcsak az ukrán katonákra, de családtagjaikra is.

Közben a krími tatárok képviseletét ellátó testület, a medzslisz azt kérte a kijevi vezetéstől: nyilvánítsa hivatalosan a félsziget őslakosainak a tatárokat, hogy ezen az alapon kiállhassanak az ukrán állam egységéért.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

homerosz, 2014.03.18 09:14

"Dimitrij Kiseljov a tv-műsorában egy atomfelhőt ábrázoló kép előtt állt és azt mondta, hogy Oroszország az egyetlen ország a világon, amely képes radioaktív felhővel beborítani az Egyesült Államokat "

http://indavideo.hu/video/Lazar_2010-ben_Az_orosz_energiauzlet_ertekvalasztas_a_szabadsag_ellen?s=31.63

ahogy lázár mondta, aki oroszokkal üzletel, akik az oroszok seggét nyalják, azok értékrendet választottak.. Nagy Imre gyilkosai mellé álltak a sorba...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

jobbajobb, 2014.03.18 09:12

...jó dolguk van ,kaja-pia-pi..sa ,olimpia
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html