Kitehetik Trump magyar kollégáját a Fehér Házból

Nem marad már sokáig Trump mellett a magyar származású terrorellenes tanácsadója, Gorka Sebestyén - írja az Index a Daily Beast-re hivatkozva.
Szász Péter, 2017. április 29. szombat, 11:05
Fotó: Napi.hu

Az amerikai elnökhöz legközelebbi magyart, Gorka Sebestyént hamarosan eltávolíthatják a Fehér Házból. Az is lehet, hogy olyan pozíciót keresnek neki, amihez nem kell megfelelnie a nemzetbiztonsági ellenőrzésen, mivel ezen a terrorellenes szakértő még a múlt hónapban sem ment át - olvasható a portálon.

Trump azért választotta a kabinetjébe, mert úgy látta, a heves médiaszerepléseiről híres Gorka jól tudja kommunikálni terrorellenes politikáját - a trumpista Breitbartról a Fehér Házba került Gorka legelhíresültebb pillanata talán az volt, mikor nem akart válaszolni a kérdésre, hogy Trump vallásnak tartja-e az iszlámot. A bizalom viszont már az elnök beiktatásának napján megingott, mikor a Vitézi Rend, egy Horthy-alapította szélsőséges csoport jelvényét viselte.

Most a belső források szerint Gorkát nem engedik a nemzetbiztonsági tanács mindennapi ügyeiben részt venni, új pozíciót viszont még nem találtak neki, így gyakorlatilag nincs mit csinálnia.

HOZZÁSZÓLÁSOK