Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Mark Burnett, a Donald Trump részvételével készült The Apprentice (A gyakornok) című valóságshow producere sem megerősíteni, sem cáfolni nem volt hajlandó, hogy léteznek olyan műsoron kívül készült felvételek, amelyeken Donald Trump még a múlt héten megjelent videón hallhatóknál is durvábbakat mond - jelentette az USA Today.

A hír előzménye, hogy a műsor készítésében részt vevő egyik tévés, aki 14 szezont megért műsor első és második sorozatának producere volt, twitterüzenetben hozta ország-világ tudomására, hogy készültek olyan színfalak mögötti felvételek, amelyeken az ingatlanmágnás cifrákat mond.

Ezt mások is megerősítették, hozzátéve, hogy munkaadójuk ötmillió dolláros pénzbüntetéssel fenyegeti őket, ha nyilvánosságra hozzák a felvételeket.

Á, nem

Burnett tagadja, hogy létezne ilyen büntetés, ám azt állítja, hogy jogi okokból nem hozhat nyilvánosságra semmilyen színfalak mögött készült anyagot, így a trumposat sem, már ha egyáltalán létezik.

Bár az elmúlt napokban azt állították, hogy az egyébként rendkívül sikeres producer Trump híve, valójában az elmúlt 12 évben a demokraták elnökjelöltjeit támogatta.

A spekuláció a múlt hét végi videó megjelenése óta tart, ugyanis a republikánus elnökjelölt sok évet húzott le a valóságshow-k világában, így logikus, hogy létezhetnek még olyan színfalak mögötti felvételek, amelyeken hasonló stílusban beszél.

De bizony

Ellenfele, a demokrata Hillary Clinton egyik támogatója, David Brock ismert közéleti személyiség pénzügyi támogatást ígért annak, aki kiszivárogtat egy újabb Trump-videót. Ha, mint hírlik, azon "niggerezik", az kiütheti az elnökjelöltségért folyó küzdelemből.

A közösségi finanszírozással (crowdfunding) foglalkozó GoFundMe össze akarja gyűjteni az állítólagos büntetésre az ötmillió dollárt. Eddig csak 19 ezer jött össze. A site közleménye szerint nem csupán ezt az összeget hajtanák fel, hanem még jutalmat is adnának annak, aki előáll a felvétellel, és segítenének abban, hogy továbblépjen karrierjében.

Az USA Today értékelése szerint Burnett, aki egyébként rendkívül sikeres valóságshow-producer - nyilván üzleti érdekei védelmében - igyekszik idejében elejét venni bármilyen kutakodásnak a Trump-féle műsorok videotárában.

NBC újságíróját felfüggesztették

Az NBC televízió felfüggesztette a reggeli műsorából Billy Busht, azt az újságírót, akivel Donald Trump jelenlegi republikánus elnökjelölt tizenegy évvel ezelőtt a nőket trágár módon becsmérelte.  A 44 éves Billy Busht a televízió vezetősége meghatározatlan időre függesztette fel, de nem mondott fel neki. Bush volt Donald Trump beszélgetőpartnere azon a titokban rögzített videón, amelyet péntek este hozott nyilvánosságra a The Washington Post internetes oldala, s amelyen az akkor még "csak" milliárdos ingatlanfejlesztő és valóságshow-sztár Trump a nőket megalázó trágár kijelentéseket tett. Billy Bush akkoriban még az Access Hollywood című szórakoztató műsor munkatársa volt, s élénken helyeselt Trumpnak, miközben ő is mondott néhány keresetlen trágárságot a nőkről. A felvétel nyilvánosságra kerülése után Bush bocsánatot kért, s arra hivatkozott, hogy akkor még fiatal volt, azóta "érettebb" lett és ma már nem fogalmazna így.

Az NBC televízió Today (Ma) című, háromórás reggeli műsorában Savannah Guthrie műsorvezetőnő jelentette be, hogy a műsor harmadik óráját ezentúl nem Bush vezeti majd. Mivel az NBC munkatársait a munkaadójukkal kötött szerződés titoktartásra kötelezi, ezért ők nem nyilatkoztak az ügyben. A USA Today című lapban kiszivárgott információk szerint azonban a reggeli műsor gyártásvezetője körlevélben értesített mindenkit, hogy Bush "nyelvezetére és viselkedésére egyszerűen nincs bocsánat", s ő közölte az NBC vezetőségének döntését is a munaktársakkal.

Az NBC reggeli műsorában egyébként élesen bírálták Donald Trump stílusát a vasárnap esti elnökjelölti vitában, s Chuck Todd hírigazgató - aki egyúttal a csatorna legtekintélyesebb politikai vitaműsorának a szerkesztő-műsorvezetője is - azon véleményének adott hangot, hogy Trump vasárnap esti hangvétele tovább mélyítette az amerikai társadalomban amúgy is meglévő megosztottságot. (MTI)