Az oroszok is elfogadják a párizsi klímaegyezmény

Rendeletet írt alá a 2015-ös párizsi klímaegyezmény elfogadásáról Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök a globális felmelegedés ütemének csökkentése érdekében - írja az MTI a moszkvai kormányfői hivatal közlése nyomán.
Szász Péter, 2019. szeptember 23. hétfő, 19:48
Fotó: Wikipedia

A 2016-ban életbe lépett klímaegyezmény lépéseket irányozott elő annak érdekében, hogy az iparosodás előtti időkhöz képest mért felmelegedés szintjének emelkedését a század végéig 2 Celsius-fok alatt tartsa. Oroszország aláírta, de még nem ratifikálta a dokumentumot.

Oroszország a kormányfőjének rendelete értelmében egyebek között elismeri, hogy az egyezmény végrehajtásának részeként törekednie kell erdőinek megóvására.

Az orosz környezetvédelmi minisztérium szeptember folyamán korábban olyan adatokat közölt, amelyek szerint 1976 óta a felmelegedés mértéke - évtizedenként 0,47 Celsius-fok - két és félszerese az évtizedenkénti 0,17-0,18 fokos világátlagnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2019.09.23 19:55

Na ezek is benyalták a hagymázas, ostoba, klímahisztit. Klímaváltozás mindig is volt, van és lesz is. Asztronómiai okai vannak, és kb. 200 éves ciklusokban ismétlődik. Hol melegebb van, hol hidegebb. Most éppen melegebb, de 2050-re meg éppen hidegebb lesz. Ehhez a CO2 kibocsátásnak semmi köze nincsen.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html