Kockázatokra figyelmeztet az IMF

Növekvő kockázati tényezők veszélyeztetik a globális növekedéssel kilátásokat - áll a Nemzetközi Valutaalap (IMF) csütörtökön ismertetett jelentésében.
MTI-Eco, 2015. szeptember 3. csütörtök, 09:51
Fotó: Reuters

A dokumentum egy nappal a G20-ak pénzügyminisztereinek és jegybanki vezetőinek pénteken nyíló kétnapos ülése előtt látott napvilágot. A jelentés a kockázati tényezők közé sorolta a kínai gazdaságnövekedés lassulását, a pénzpiaci volatilitást, a feltörekvő országok devizáinak gyengülését és a nyersanyagárak csökkenését - ezek jelentősen ronthatják a kilátásokat.

Az IMF legutóbbi, júliusi előrejelzésében már rontott a globális gazdaságra adott 2015-ös előrejelzésén, 3,4 százalékról 3,3 százalékra csökkentette a növekedési ütemet.

Ezen belül az Egyesült Államok GDP-je 2,5 százalékkal nő a tavalyi 2,4 százalékról, az euróövezeté 1,5 százalékkal bővül, ami csaknem a duplája a tavalyi 0,8 százaléknak, míg Kína gazdaságnövekedése 6,8 százalékra lassul a 2014. évi 7,4 százalékról.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hunorti, 2015.09.03 10:20

1-2 hete még az ment ,minden ok ,venni a papírokat ! ..haha...behúzás ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html