Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az egyház legfontosabb intézményeit összefogó National Church Institutions londoni székhelyén dolgozó 452 fő fizetésének összehasonlításából kiderült: a férfiak medián fizetése 45 072 font, a nőké 31 900 font évente, ami 41 százalékos különbség.

A legmagasabb bérsávban dolgozóknak mindössze 36 százaléka nő. A bérkategória alján lévő munkakörökben dolgozóknak viszont 74 százaléka, és még így sem keresnek annyit, mint a férfiak.

Az anglikán egyház abbéli kötelezettségének eleget téve közölte alkalmazottainak fizetését, amely előírja a 250 embernél többet foglalkoztató szervezeteknek, hogy a nemek közötti bérezési különbségek leküzdését segítendő tegyék közzé fizetési listáikat.

A szerdán több brit lap által is ismertetett adatok nem térnek ki a klérusra, amelynek tagjai  a brit munkajogi szabályok értelmében nem minősülnek alkalmazottak, hanem hivatalt töltenek be.

Az egyházi javak gondozásáért felelős biztosok között a 31 befektetéskezelő körében négyszázalékos fizetéskülönbséget mértek. A férfiak medián fizetése 72 500, a nőké 70 ezer font évente. A férfiaknak fizetett bónusz medián értéke viszont 10 150 font volt, míg a nők csak 4475 fontot kaptak.

"A fizetéskülönbség az alkalmazottak csaknem háromnegyede esetében kevesebb egy százaléknál, a stáb felénél pedig nincs is különbség. Az adatok viszont azt mutatják, van még mit tennünk, többek közt a bérek megállapítása tekintetében" - idézte az anglikán egyház szóvivőjét a The Times című lap.

A medián érték alkalmasabb a nemek közötti fizetéskülönbségek bemutatására az átlagnál, amely gyakran félrevezető lehet a kisszámú kiugróan magas fizetés miatt. Ezért használják inkább az előbbit.

Nagy-Britanniában átlagosan 18 százalékkal keresnek többet a férfiak a nőknél.