Komoly megszorítások jönnek

Huszonegymilliárd euróval csökkentenék 2015-ben a francia költségvetés kiadásait egy hároméves megszorító csomag részeként - mondta a francia pénzügyminiszter vasárnap egy dél-franciaországi konferencián.
MTI-Eco, 2014. július 6. vasárnap, 16:42
Fotó: Reuters

Michel Sapin szerint a francia kormány 2015-ben és a rá következő két évben összesen 50 milliárd eurót szeretne megtakarítani, hogy legyen fedezete a tervezett társaságiadó-csökkentésnek, valamint hogy gyorsabban csökkentsék a költségvetési hiányt és megállítsák az államadósság növekedését.

A pénzelvonás elsősorban az egészségügyet és a társadalombiztosítási rendszert sújtj majd, valamint az önkormányzatokat - mondta a francia pénzügyminiszter Aix-en-Provence-ban. A dél-franciaországi városban rendezett tanácskozáson részt vett Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) főigazgatója és az Európai Központi Bank (ECB) magas beosztású illetékesei.

A francia költségvetés hiánya tavaly a GDP 4,9 százaléka volt, messze az EU által elvárt 3 százalékos küszöb fölött. Az államadósság meghaladta a GDP 90 százalékát.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Hungarianmonexfraud, 2014.07.16 16:03

hungarianmoneyfraud beep com

Budapest, 2014.


Tisztelt Vezetőség!

A közép- és kelet-európai szocialista országok védelmi katonai-politikai szervezetét tartalmazó Varsói Szerződésben a Szovjetunió kidolgozott egy olyan tranzakciós rendszert, mely a pénzeket a vasfüggöny nyugati oldalán lévő egyetlen kommunista érdekeltségű Central Wechsel- und Creditbankon (CW Bank), a Magyar Nemzeti Bank (MNB) bécsi leányvállalatán keresztül forgatta a háttérben. Fekete János, Kádár János bankárja, szakmai gárdájával karöltve dolgozta ki a fedett pénzügyi manőverek összetett és igen bonyolult rendszerét, mely lehetővé tette a nyugati hitelezők, később pedig az IMF ellenőreinek megtévesztését az államadósság és a kötvénypiac valós adatainak manipulálásával.

A Szovjetunió felbomlott, a rendszer azonban nem állt le. A sok százmilliárdot érő tudást a bennfentesek egymásnak adták, így életben tartva azt hosszú évtizedeken keresztül. Kormányzásunk idején így persze mi is a tudás birtokába kerültünk használva is azt, azonban soha olyan méreteket nem öltött ez irányú tevékenységünk, mint ami most zajlik Magyarországon.

Az idők során az CW Banktól a Magyar Államkincstárhoz (MÁK) került a rendszer központja, mely megadta a lehetőséget dr. Naszvadi György, a jelenlegi államháztartásért felelős államtitkár számára, hogy a szovjet rendszer által megalapozott állami csalás részleteit teljes körűen kidolgozza a magyar rendszer keretein belül. Naszvadi pályafutása nagy részét a Pénzügyminisztériumban töltötte, de elnöke volt a MÁK-nak is. 1973-ban került a PM Költségvetési Főosztályához, melynek 13 évvel később a vezetője lett. Ezt követően az államháztartási ügyekért felelős helyettes államtitkárként dolgozott. Karrierje során kidolgozta az állami csalás minden apró részletét, ezzel biztosítva magának a helyet a mindenkori politikai vezetésben, mivel erre a tudásra politikai nézetektől függetlenül minden hatalmon lévő vezetésnek szüksége van.

Egy jól ismert példa. Magyarország 1973 és 1989 között 1 milliárd dollár ?valódi? hitelt vett fel, melyet 11 milliárd dollár kamattal terhelten fizetett vissza úgy, hogy egyrészt hosszú éveken keresztül csak az aktuális kamatok fizetése céljából vett fel kölcsönt, másrészt pedig mindeközben az adósság a törlesztés ellenére 1989-re 20 milliárd dollárra nőtt. Később ugyan jelentősen megjavultak a további kölcsönök kamatfeltételei, valamint a már felvett hitelek egy részét is átalakították kedvezőbb kamatozásúra, de az ?adósság? megmarad. A magyar rendszerváltás előtti utolsó pillanatban aztán Németh Miklós miniszterelnök ?hirtelen talált? még 20,5 milliárd dollár külső adósságot, melynek bejelentésével egyidejűleg közölte, hogy még a 80-as évek közepén is hamis adatokat közölt az adósságállományról annak érdekében, hogy ne ijessze el a külföldi hitelezőket. Miből keletkezett további több, mint 20 milliárd dollár adósság úgy, hogy a korábbi 1 milliárd dollárt 17 év alatt 12-szeresen, már visszafizettük? Azóta is nagy rejtély.
Nyugati szakemberek több alkalommal is felvetették a manipuláció gyanúját, mivel a nemzetközi és a hazai pénzügyi mutatók között furcsa eltéréseket észleltek, azonban bizonyítani sosem tudták, mivel a politikai vezetés nem adott lehetőséget a teljes körű átvilágításra.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

troll, 2014.07.07 14:35

a francia gdp aranyos allamadossag joval magasabb, mint a magyar, az allamhaztartasuk oriasi hianyt produkal, a kulkermerleguk pedig minusz 200 milliard euro evente.
es meg ok osztjak az eszt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

RealMan, 2014.07.07 12:11

@csillagos66:
Ezek tények és nem lehet nem tudomásul venni. Én is azon filózom, hogy tudnék visszamenni legalább "félig" Ausztriába, mert nagyon magasak itt az adók. Minél többet dolgozom, annál nagyobb teher szorul rám. És most nem pár ezer euróról beszélek.

Fifikásnak kell lenni. Tömegével mennek el a németek más országba, ezzel utat adnak a balkáni népeknekj. Németország ereje a kifosztottságban rejlik, azaz az agyonadóztatásban. tegnap néztem a tervezett pályadíjakat - 103 és 150 euro között lesznek kategória és környezetvédelmi besorolástól függően.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

csillagos66, 2014.07.07 11:59

@lauda:
Akkor nézzük csak ami a magánemberként érintette családomat, netto 2*100 ezer fizu.
Adójóváírás eltörlése havi 2*10.000.-
Telekom adó havi 560.-
27%-os ÁFA havi 4.000.-
Benzin jövedéki adó havi 2000.-
Dohány (én nem dohányzom), másnak 300 ft/pakli
Áthárított válságadók havi 2.000.-
Áthárított bankadó havi 200.-
Tranzakciós adó havi 300.-
Havi 29060.-
Éves szinten: 348.720.-
4 év alatt: 1.394.880.-
Cserébe csökkent a rezsim havi 3.000.- forinttal
Ehhez nem számoltam hozzá, hogy 4 év alatt a gyerekeim közül kettő fejenként 2 millió forinttal adósodott el a nemtandíj miatt, amit 2008-ben te is leszavaztál. Magyarán nem lehetne tandíj.

Ráadásul mindez, már múlt idő, mert a tranzakciós adó volt az utolsó adóemelés csepp a pohárba. Mert családi vállalkozásunktól 4 év alatt 10 milliót sarcolt ki megszorításokkal Orbán.

Maradt Ausztria. mosogatok a labancoknak. Mi mást tehetek?

Kérdés?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

lauda, 2014.07.07 11:44

@csillagos66:
ÁRULD MÁR EL VÉGRE , HOGY SZORONGAT ORBÁN ÉS MATOLCSY !!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html