A Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások és a nyaralni induló turisták miatt június közepétől erős forgalom várható a Csongrád megyei határátkelőhelyeken - idézte az MTI a Csongrád megyei rendőr-főkapitányság határrendészeti osztályának tájékoztatását.

A tapasztalatok szerint július végéig kilépő irányba, augusztus elejétől a belépő oldalon alakulhatnak ki torlódások. A legkritikusabb időszaknak július utolsó és augusztus első két hete számít. A magyar utazóknak azt tanácsolják, hogy ha tudják, utazásukat időzítsék hétköznapokra, és használják a kisebb határátkelőhelyeket.

Az unión kívülről a 17. életévüket betöltők közúton 40 szál cigarettát, 4 liter bort, 16 liter sört, egy liter 22 százaléknál erősebb tömény szeszes italt vagy 2 liter ennél gyengébb likőrt hozhatnak be. Emellett engedélyhez kötött például az elefántcsontból, korallból készített ékszerek vagy a kígyóbőr táska behozatala, akárcsak a kutyák és macskák utaztatása. Szigorú szabályok vonatkoznak a húskészítmények és a tejtermékek behozatalára is.