A Reuters információi szerint a papírra az előzetes ársávot az irányadó euró 10 éves midswap felett 90-95 bázispontos felárral határozták meg. A mandátumot a papír kibocsátásának megszervezésére a BNP Paribas, a Citigroup, a Societe Generale és az UniCredit kapta meg.

A lengyel hitelminősítés (a három nagy intézménynél a befektetésre ajánlott kategória középső tartományában található az A2, illetve A- fokozatokban, azaz például a magyar besorolásnál sokkal jobb fundamentális hátterű értékelésről lehet beszélni.

A lengyel GDP-növekedés a tavalyi 1,5 százalék körülről idén a SocGen elemzője szerint várhatóan 3 százalék közelébe gyorsulhat, a költségvetés GDP-arányos hiánya tavaly 4,6 százalékra csökkenhetett a 2010-ben mért 7,6 százalékról, míg a folyó fizetési mérleg hiánya 3 százalékkörüli lehetett 2013-ban, 1,3 százalék körüli éves átlagos infláció mellett. Az ország külső adóssága a GDP 58 százaléka körül áll, a magánnyugdíjpénztári átalakítás miatt pedig a államadósság a mutató 50 százalék alá bukhat idén.