Kim Dzsongun Észak-Koreába hívta Putyint

Kim Dzsongun észak-koreai látogatásra hívta meg Vlagyimir Putyin orosz elnököt a Vlagyivosztokban folytatott tárgyalásaik során, jelentette pénteken a KCNA hírügynökség. A hírügynökség szerint az észak-koreai vezető úgy fogalmazott, hogy a látogatást "egy alkalmas időpontra" kellene időzíteni. A forrás szerint Putyin "rögtön el is fogadta" a meghívást.
Domokos László, 2019. április 26. péntek, 08:03
Fotó: MTI/EPA

A vlagyivosztoki Russzkij-szigeten, a Távol-keleti Szövetségi Egyetemen lezajlott csütörtöki megbeszéléseken a hírügynökségi tudósítások szerint Kim Dzsongun azt mondta: Washington rosszhiszemű magatartást tanúsított az észak-koreai vezető és Donald Trump elnök februári, második csúcstalálkozóján. Az észak-koreai vezető kijelentette: a félsziget békéje és biztonsága teljes mértékben a jövőbeni amerikai magatartástól függ.

A csütörtöki találkozón nem született nagyobb áttörés, a két vezető megbeszélést folytatott arról, miként mélyíthetik el a stratégiai és taktikai együttműködést a Koreai-félsziget békéje és biztonsága érdekében - írta az MTI híre alapján az Index.hu.

Putyin még a tárgyalások megkezdése előtt jelezte: Oroszország támogatja Kimnek a Korea-közi viszony javításáért és az Egyesült Államokkal fenntartott kapcsolatok normalizálásáért kifejtett erőfeszítéseit. Az orosz elnök a tárgyalások után partnere nélkül tartott sajtótájékoztatóján kifejtette, hogy szerinte megvalósítható a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítése. "Észak-Koreának biztonsági garanciákra van szüksége, ez minden" - mondta Putyin.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2019.04.26 09:48

Ha már atomhatalmak, nem kellene az évfordulón szóbahozni Csernobilt?
Minden médium kussol arról, hogy 33 éve jól kicsesztek a zemberekkel.
------------------
wikiről:
A Nemzetközi Rákkutató Újság (International Journal of Cancer) 2006-os tanulmányában megjelent egy újabb tudományos modell. Eszerint a csernobili szerencsétlenség körülbelül 1000 pajzsmirigyrákos és 4000 egyéb rákos esetet okozott Európában, ami az összes rákos esetek 0,01%-a a szerencsétlenség óta. A tanulmányban megjelent tudományos modell szerint a tragédia 2065-ig kb. 16 000 (95% UI 3400?72 000) pajzsmirigyrákos és 25 000 (95% UI 11 000?59 000) más típusú rákos megbetegedést okoz. A teljes hatását a lakosság egészségére nehéz felbecsülni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html